Sorry, sorry en nogmaals sorry. Het is weer veel te lang geleden dat ik een blog heb geschreven... Ik had er nog aan gedacht, maar besloot telkens eerst iets anders te doen en dus kwam het er maar niet van. Nu zit ik op school, het is ondertussen 7u45 en de reden dat ik zo vroeg ben is omdat degene waar ik met meerijd, scholars bowl practice heeft en dus vroeger op school moet zijn. 
Om verder te gaan op mijn vorige blog: De musical is uiteindelijk echt goed gegaan. Ik heb wel 2 fouten gemaakt, omdat ik niet goed wist wanneer we liedjes met de computer moesten afspelen, maar al de rest ging goed, dus dat maakte niet echt zo veel uit. Ook de microfoons waren veel beter dus daar was ik al heel blij om! Ik moest enkel op donderdag naar de musical om te helpen, dus op vrijdag besloot ik gewoon thuis te blijven. Blijkbaar is ook die musical heel goed gegaan en ze zeggen dat die zelfs beter was dan donderdag, dus dat is heel goed he.
Gelukkig kon het vanaf dan iets rustiger worden. Ik had nog wel cheer practice natuurlijk, maar nu de repetities en musical gedaan zijn, heb ik toch wat meer tijd voor alles. Cheer practice gaat ook nog altijd heel goed. Ik heb ontdekt dat we als opwarming 0.5 mijl lopen, nooit gedacht dat ik nog zou lopen elke dag :p. De sprongen beginnen ondertussen ook beter te lukken en de meeste cheers heb ik nu wel door, dus ik kan niet wachten tot de eerste game! En die komt dichter en dichterbij. Eigenlijk is dat donderdag, vrijdag en zaterdag. Het is de Hays Shoot Out en dat is een groots toernooi. Spannend!!! Het probleem is dat ik mijn schoenen nog altijd niet heb aangekregen :(, hopelijk zijn ze op tijd binnen. 
Even iets anders nu: Vorige week woensdag begon voor ons de herfstvakantie. Waarom dat geen week is, begrijp ik ook niet. We hadden besloten om naar Missouri te gaan en ik was echt heel enthousiast. Het enige minpuntje was dat dat 7 uur rijden is naar Lamar, Missouri. Dus op woensdag moest ik eerst een vaccinatie krijgen en dan heb ik gelukkig nog kunnen skypen met de ouders en Penny (altijd leuk :D) en dan rond 15u vertrokken we richting Missouri. Ook de moeder van Tod ging mee, dus de auto zat goed vol! 
Oke ik had niet genoeg tijd om mijn blog af te werken, dus doe ik het nu maar (nu is het 10:58 en ik ben net terug van het ziekenhuis :p)
Toen we 's avonds laat eindelijk aankwamen bij Bob (Tod's broer) en gezin, kregen we al meteen French Toast (gebakken bokes dus :) en eitjes :p). Ik sliep op een kamer met grandma Darlene, maar die heeft zo een machien voor de ademhaling, maar dat maakt dus lawaai en het was ook ijskoud op de kamer, dus ik sliep eigenlijk helemaal niet goed. 
Op donderdag was het dan Thanksgiving en we gingen naar een zaaltje in de kerk van Bob voor ons Thanksgiving dinner. Eigenlijk eet je dat om 12-1uur, wij aten rond 11u-11u30. Uiteraard at ik veel te veel: kalkoen, gravy, pureepatatten, pompoentaart met veel slagroom, een soort bosbessengebak met slagroom :) Ik had heel goed gegeten! Nadien moesten we weer inpakken en vertrokken we naar Saint Louis. Dit keer was het rond de 3-4 uur rijden. We kwamen dan aan in het hotel en bleek dat ik weer op de kamer lag met grandma Darlene en met Tristan (Tod's nicht). Ik viel redelijk snel in slaap en ondertussen was grandma Darlene nog tv aan het zien en in het midden van de nacht werd ik wakker en de tv was nog altijd aan. Zo werd ik een paar keer wakker, viel terug in slaap, terug wakker enz. en dan besloot ik de tv uit te zetten. M.a.w. ik sliep weer slecht en was dus heel moe toen ik de volgende dag om 8u30 moest opstaan. We gingen ergens ontbijten buiten het hotel. Het was wel heel lekker. Terug in het hotel ging ik nog naar Starbucks, jep we hadden een Starbucks in het hotel :), en dan moest ik WEER inpakken. We gingen naar het stadium, maar we zouden niet meer teruggaan naar het hotel, dus ja.
De football game was echt bangelijk! Wij supporterden uiteraard voor de Lamar Tigers in een reusachtig stadium en we deden het heel goed moet ik zeggen. Levi, de zoon van Bob en Julie, dus mijn gastneef ofzoiets :p, is de quarterback van dat team en dus dat was toch wel speciaal vond ik. Uiteindelijk wonnen we de game ook met 49-19 dus het was een groot feest. De meesten bleven dan nog voor de volgende game, maar ons gezin (en Tristan) gingen naar de Saint Louis Arch. Dat is eigenlijk gewoon een boog, maar wel indrukwekkend om te zien. Het is ook vlakbij de Mississippi River en dat was zo mooi, vooral met dan de lichten van de stad op de achtergrond, wow. 
Je kon ook naar binnengaan daar en we wilden wel naar boven in de Arch, maar er stond een veel te lange rij en zoveel tijd hadden we niet. In de plaats bezochten we het museum dat daar was. Je kan daar gewoon binnenlopen, hoewel er wel een controle was zoals op het vliegveld. Het was wel interessant, ik heb enkele foto's gemaakt, dus ik zal proberen die online te zetten als ik op mijn computer ben. 
Op zaterdag ben ik nog gaan shoppen en heb ik eindelijk nieuwe schoenen en een nieuw tasje gekocht :). Dat was dringend nodig en ik had Black Friday wel gemist (dat is de dag dat er grote solden zijn), maar zelfs op zaterdag waren er nog goei solden dus daar heb ik dan nog mee van kunnen profiteren. 
Zondag ging ik dan voor de eerste keer naar de kerk hier in Amerika en ik moet zeggen dat het helemaal anders is dan de kerk in Belgie. Op een gegeven moment stond iedereen recht en er was een groot scherm vooraan en ze speelden enkele liedjes over god en jesus enzo met de tekst en iedereen zong mee en velen stonden daar met hun handen in de lucht, raar om te zien, maar ja zij amuseren zich dus ja. Kerk hier is dus veel plezanter dan in Belgie en dat is waarschijnlijk de reden dat er hier veel meer mensen en zelfs jongeren naar de kerk gaan.
Met sommige dingen die ze zeiden in de kerk was ik het helemaal niet eens en daardoor besefte ik eens te meer dat ik echt niet gelovig ben. Ik heb respect voor zij die dat wel zijn en ik heb er geen problemen mee (hoewel misschien wel een paar, maar dat boeit niet :D), maar het is echt niets voor mij. Het was in ieder geval een hele ervaring en ik ben wel blij dat ik geweest ben. 
Meteen na de kerk pakten we in voor de laatste keer en vertrokken we richting Colby. We kwamen rond 8u30 aan en ik was kapot. Ik ging nog even op de computer, maar echt niet lang, ik wou gaan slapen. Eindelijk terug in mijn eigen bed. En dan was het weer school... En school is nog altijd hetzelfde: niet te moeilijk, soms wat saai, maar wel leuke mensen :).
Ik zal nu maar eens stoppen, ik ga nog wat leren voor mijn toets en ik denk dat het al wel lang genoeg is :D.
 
Ik was van plan om mijn blog in het weekend te schrijven, maar dat is er dus niet van gekomen... Dus doe ik het nu maar nu ik toch maar aan het wachten ben voor de repetitie. De musical komt dichterbij, het is al deze donderdag en vrijdag!!
Maar eerst over vorige week. Vorige week begon met Halloween en dat was zo veel leuker dan in Belgie. Velen kwamen verkleed naar school, en ja ook ik deed mee :) Ik ging verkleed als duivel haha. Het kostuum kocht ik de dag ervoor nadat ik naar de cinema was geweest. Na school gingen velen naar 'the haunted house', maar ik ging met het gezin trick-or-treaten, wat ook heel leuk was. 
Op dinsdag kwam ik dan normaal te weten of ik kon cheerleaden of niet en Lyn vertelde mij dat er meer interesse was en dat ze dus op woensdag try outs ging organiseren, Dat maakte mij ontzettend nerveus! Vooral omdat ik totaal niet wist wat ik kon verwachten. Er kwamen 12 mensen opdagen, waarvan 3 jongens. Eerst warmden we een beetje op, dat lukte al haha. Dan leerden we enkele bewegingen, zoals high V, low V, big T, broken T, enz
Nu we de bewegingen hadden geleerd was het tijd voor enkele cheers. We leerden enkele van de simpelste routines, maar het werd redelijk snel aangeleerd, dus het was niet altijd gemakkelijk om te volgen. De reden dat ze dat zo snel deden, was om te zien welk niveau we hadden, vermits we al 9 weken achterstaan. Dan kwam het moeilijkste: we moesten jumps doen. We deden open karper, gesloten karper, en nog enkele die ik niet kan vertalen haha. 
Dan kregen wij pauze en beslisten de coach en captain en co-captain wie er bij het team mocht. Er bleken 3 plekken vrij te zijn en Bailey, ik en Phoebe haalden het jeeeeeej. ik was zoooo blij. Bailey was vorig jaar al cheerleader en Phoebe is ook een turnster :). Op donderdag hadden we dan onze eerste cheer practice en vermits ik voor een maand niets heb gedaan was dat heel zwaar. Eerst liepen we 5 rondjes in de gangen van de school, dan stretchten we in de gang en dan in de gym. Vervolgens werden we in 2 groepen verdeeld en mijn groep begon met de jumps. Ik was al stijf van gisteren dus mijn sprongen trokken op niet veel haha. Dan mochten wij stunten, Ik ben onderpartner, maar de techniek is uiteraard helemaal anders dan in turnen en dus moesten ze dat helemaal uitleggen aan mij, maar eigenlijk is het nog goed gegaan. We konden Phoebe liften en zelfs tot helemaal armen gestrekt :)
Om af te sluiten deden we nog 10 min buikspieren, dat voelde ik wel maj :p.
Na cheer practice had ik play practice. Voor de musical doe ik het geluid en er zit nog iemand naast mij, dus eigenlijk moet ik niet veel doen. Het begon om 6 uur, om 10 was het gedaan, en dan had ik nog mijn huiswerk te doen :(
Gelukkig was het bijna weekend. 
Op vrijdag bij cheer practice hebben we 3 routines aangeleerd gekregen. 1 was gemakkelijk, 1 was goed te doen en 1 was wat moeilijker, maar ondertussen heb ik het onder de knie.
Vermits de familie weg was, zat ik vanaf donderdag weer alleen thuis, maar zo kon ik alles rustig op mijn gemak doen haha. Ik zag veel tv, ging op de pc, keek een paar films enzo niet veel interessant dus :p.
Op zondag nodigde Donna mij uit om naar een thanksgiving dinner van hun kerk te gaan, dus dat deed ik. Het was heel lekker en uiteraard at ik veel te veel. Dit weekend hebben we ook onze klok moeten verzetten dus kon ik een uur extra slapen, zalig. 
We kunnen nu bijna beginnen met de repetitie, eindelijk, want de musical duurt normaal 2u30 en tijdens een repetitie duurt dat altijd nog langer. Nu is het al 6u35...
Hopelijk wordt het niet te laat, we zien wel, ik ga mij klaarzetten voor het geluid se.