Gisteren was het dan officieel! We kregen allemaal ons diploma en het rapport. We werden om 19u30 verwacht in school. Natuurlijk moest het net regenen wanneer wij (het gezin) naar school wilden stappen van de parking... Hoewel dat wel even deugd deed na al die warmte :p.
De leerlingen moesten dan buiten op volgorde gaan staan en gingen zo de refter binnen, waar de ouders, familie, vrienden en leerkrachten al zaten/stonden. En toen was het speechen! Van zowel mr. Vergouwen als van de directeur. Na de (lange) speech, gingen ze dan over tot het afroepen van de namen om bij de klastitularis het diploma en het rapport te ontvangen. 
Nadien werden de 'prijzen' uitgedeeld. Ik kreeg er één voor natuurwetenschappen en één voor Frans en ben daar uiteraard heeeeel blij mee :p. Mede omdat natuurwetenschappen dit jaar veel over de mens ging en dat was heel interessant voor mij omdat ik verpleegster wil worden en dan is het leuk als je daar een prijs voor krijgt, signaal dat ik zeker verpleegkunde moet studeren binnen 2 jaar :p.
En de twee prijzen waren dan alle twee boeken voor Amerika, nu ben ik helemaal klaar voor het grote avontuur ;). Het ene boek is een kookboek met allerlei Amerikaanse recepten (dank u mevr. Schoofs) en het andere boek is een boek over het hele land/alle staten, maar dan in het Frans (dank u mevr. Callewaert)! 
Toen volgde uiteraard een lange receptie met hapje en drankje, maar om half 12 begon het te gieten en besliste ik maar om naar huis te gaan!
Nu nog 38 dagen te gaan en ik vertrek naar NY voor drie dagen en dan vlieg ik door naar Denver waar mijn gastvader, Tod, mij zal komen ophalen! jeeeeeej :d
 
Vandaag was de 'grote' dag! De uitslag van het 6de werd bekendgemaakt! Na lang wachten (het is serieus uitgelopen, maar het bleek de moeite waard) kregen we met z'n allen ons resultaat! En ik ben geslaagd jeej :p
Eigenlijk had ik meer zenuwen voor mijn rapport en toen bleek dat we dat pas dinsdag krijgen, dus dat was wel wat minder, maar ja... nog even wachten dan he! Dinsdag is het dus proclamatie en dat betekent het echte einde van mijn middelbare schoolcarrière in België! Klinkt toch nog altijd vreemd hoor..
Ook weet ik ondertussen dat ik op 1 augustus nog eens naar WEP moet voor een oriëntatiedag. Wat dat juist inhoudt, weet ik nog niet goed, maar dat zien we dan wel. Ik denk dat ik dan gewoon nog enkele (belangrijke) tips krijg voor ik vertrek en misschien nog wat info van het land, de gewoontes, hoe ik mij zal voelen enz. 
5 dagen later, op 6 augustus, begint dan mijn echte avontuur! Ik vertrek eerst voor 3 dagen naar NY met nog enkele andere uitwisselingsstudenten en vervolgens vlieg ik naar Denver waar mijn gastvader, Tod, en een vriend (die gastvader is van Marie, nog een meisje uit België die mee naar Colby gaat) mij zullen opwachten!!!
Ik kan al niet meer wachten tot het zover is! Maar eerst moet ik nog zien dat mijn visum e.d. in orde geraakt, want dat is al een avontuur op zich!

 
Hey,
Ik heb ondertussen toch al wel veel contact gehad met mijn gastgezin!
We hebben al veel gemaild, maar maandag was echt wel het toppunt! Toen hadden we afgesproken om te skypen!
Ik was eerlijk gezegd wel wat nerveus voor het Engels, voor eventuele lastige stiltes, voor ...
Maar uiteindelijk is alles heel goed verlopen. Ik vond het heel plezant en we hebben afgesproken om nog eens te skypen.
Ik heb vandaag ook voor het eerst een brief geschreven naar mijn gastgezin, ben benieuwd wanneer die aankomt!
Gisteren is de papa naar een info vergadering geweest waaruit blijkt dat er toch nog een aantal dingen in orde gebracht moeten worden. 
Volgende week dinsdag beginnen de examens, dus die ben ik nu wat aan het voorbereiden! Ik wil gewoon geen herexamens, want die zijn in augustus, maar dan ben ik al weg! Ik heb vooral schrik voor geschiedenis, maar ja we zullen maar goed leren en dan hopen dat het mondelinge examen goed gaat e!
Ik hoop maar dat de examens snel voorbij zijn, zodat ik me snel volledig kan focussen op mijn avontuur!