Hey,
Ja ja ik leef nog.. Sorry dat het zo lang geleden is. Ik was de blog eigenlijk een tijdje uit het oog verloren en dan had ik het weer heel druk en kwam het er weer niet van. Gelukkig heb ik nu grote vakantie en dus veel tijd om bij te werken.
Ik ben vorige keer gestopt vlak voor mijn verjaardag. De dag van mijn verjaardag was echt heel leuk! Ik moest wel naar school, maar daar kreeg ik veel verjaardagswensen en tijdens lunch zong iedereen die daar was happy birthday en dan kreeg ik een klein dessertje van Christina :D. Track practice die dag was wel zwaar: we moesten trappen lopen...
Thuis was toch wel het toppunt van mijn verjaardag! Ik bekeek de DVD die de Matths had gemaakt: iedereen echt heel hard bedankt die daaraan heeft meegewerkt! Ik heb van begin tot einde moeten wenen en lachen tegelijk haha. Nadien had mijn gastvader geregeld dat ik kon skypen met de mama, wat natuurlijk een hele leuke verrrassing was! Tegelijkertijd bracht mijn gastvader ook mijn verjaardagstaart... Die was overheerlijk: dubbele chocoladetaart met de Amerikaanse vlag erop en 'Happy Birthday, Kimmie'. Dan maakte ik nog de cadeautjes open en praatte ik nog een beetje met de mama en papa en broer en dan was de verjaardag eigenlijk al om... Het is moeilijk om nog te herinneren wat ik nog allemaal heb gedaan, want dat is veel hoor. 
Eerst en vooral kan ik vertellen over de week dat de mama, papa en broer hier waren! Ze kwamen aan in Denver op 2 april en het was al laat toen ze in Colby aankwamen. Maar ik was toch ontzettend blij!! Ik ging met hen mee voor een nachtje in een hotel. Op dinsdag maakten we een toer in Colby zodat ik hen zowat de belangrijkste dingen kon laten zien. We gingen ook naar Walmart zodat ze dat eens konden zien en dan deden we ook ineens wat inkopen. Uiteraard moest ik hen veel Amerikaans eten laten proeven voor zolang ze hier waren, dus ze hebben veel moeten proeven! Ik besloot niet naar de training te gaan, maar ik ben wel gaan turnen zo konden ze dat ook eens zien. Op woensdag nam ik de Matths mee naar school. Dat was eigenlijk best wel plezant! Hij viel goed in de smaak bij de meisjes op school en we hadden veel plezier. De mama en papa gingen met Tod mee op patrouille en zowat rondrijden enzo en kwamen na mijn laatste les naar school. Ik gaf dan een korte rondleiding, stelde hen voor aan sommige mensen en dan gingen we naar Starbucks en huis en dan ging ik naar de training. Het was de laatste training voor de wedstrijd en dus was het snel gedaan. Op donderdag sliepen we uit, aten we brunch in Village Inn en dan zetten ze mij af op school omdat ik met de bus meeging om naar de track meet in Norton te gaan. De anderen kwamen achter. Zo konden ze mij zien verspringen en dan weer naar huis. Vrijdag was dan de laatste dag samen. We gingen shoppen en dan was het inpakken en al wat afscheid nemen. Zaterdagochtend was het vroeg opstaan om afscheid te nemen, wat wel zwaar was. Gelukkig ging ik 's avonds met Marie en Claudia naar de cinema. We zagen de Hunger Games, goeie film! Zo dat was in het kort die week :p.
Ik kan ook vertellen dat ik naar State Solo and Ensemble ben geweest. Eerst hadden we regionals in Oberlin op 31 maart en daar kregen we een 1 met ons women's ensemble, 1 is het beste, en dat betekende de dat wij naar state mochten gaan. State was in Andover, dat is een suburb van Wichita (1 vn de grootste steden in Kansas). Het was een hele lange rit met de bus! 5 uur, we vertrokken rond 7u30 op zaterdag 28 april. Het was een grote school maj. Dit keer kregen we een 2, wat ik nog altijd goed vind, zeker voor state. Nadien gingen we nog lasertagge! Dat was echt zoooo leuk. Ik heb mij echt bangelijk goed geamuseerd. Ik deed 2 keer mee, iedere keer 30 min. die vlogen echt voorbij. Dan was het weer naar huis en we kwamen rond 1-2 uur aan. 
Nog een paar dingen die ik heb gedaan in april: ik ben naar 2 forensics meets gegaan met mijn proza stuk. Ik deed het niet heel slecht, maar ook niet goed. Tussenin dus :p Allee goed genoeg voor mij, vermits ik nooit echt goed geoefend heb ofzo. Ik ben naar de zoo in Garden City geweest. Dat was een gratis en een van de werknemers liet ons zelfs binnen om de dieren te zien die in hun hokken zaten, er was een kans op tornado's dus zaten de meeste dieren in hun hok. Maar we kregen ze dus toch te zien en ik heb mij goed geamuseerd. Ik heb foto's gehad met de cheerleaders en we hadden een bowling. We hebben state gehad met het hele koor. We kregen 2, 2 en 1. 
En dan natuurlijk het toppunt van april was prom. Dat was echt zooo graaf. Ik begon mij op tijd klaar te maken. Madison en Christina kwamen over om mijn haar en make-up te doen en dan deed ik nog mijn nagels en kleed uiteraard. Dan nam Tod een paar foto's en dan kwam Alex over met zijn ouders. Hij gaf dan mijn corsage en ik gaf hem zijn boutonier of hoe da ge da ook zegt. Dan weer enkele foto's en ook foto's met zijn familie. Dan stapten we in de gele mustang en reden we een beetje rond, ZALIG! Met open dak want het was fantastisch weer. Vervolgens schofen we aan voor de walk-in. Dat is dat je met de auto tot bijna voor de deur rijdt. Dan openen ze de deur voor het meisje en dan wandel je met twee naar de ingang maar er staan dan kei veel mensen rondom om ten eerste de auto te zien, en dan de personen zelf natuurlijk. We moesten dan ook even stilstaan voor de foto en dan waren we binnen. Dat was heel mooi versierd. Weer op de foto en dan aan een tafel aangeschoven. Er stond al een slaatje klaar en dan kregen we nog een hoofdgerecht dat wel goed was en dan een heerlijk dessert: gewone vanille taart en chocoladetaart en er was ook m&m's en pretzels en pindanootjes en mmm ik heb lekker en veel te veel gegeten. Uiteraard was het dan tijd om te dansen en er werd bekend gemaakt wie prom king en queen waren. Toen het om 11u30 denk ik afgelopen was, ging ik naar Claudia's huis. Daar maakten we smores en babbelden we veel en bekeken we foto's enzo en rond 5uur gingen we slapen. Dat was prom! Ik moet zeggen toen ik aan het aanschuiven was voor de walk-in in de gele mustang, had ik echt het gevoel dat ik in een film zat. Het was echt een bangelijke ervaring.
In mei had ik vorig weekend state forensics. Ik deed niet mee, maar ging mee als manager :p. Ik moest dus eigenlijk niets doen. Ik heb mij wel enorm geamuseerd!! We vertrokken op vrijdagmorgend voor een 5uur lange reis naar Topeka, de hoofdstad van Kansas. Toen we daar aankwamen gingen sommigen naar het Lincoln-Douglas debat, want Michael deed daar aan mee. Ik ging met vele anderen naar de Washburn universiteit waar we een rondleiding kregen. Dat is echt een heel chique universiteit amai. Nadien gingen we naar 'orange leaf' waar we fro yo aten. Eigenlijk was dat creme gelace in allerlei soorten smaken. Je kan zelf kiezen wat je erop doet en dan ook nog allerlei dingen als fruit of snoep of discoballekes ofzo. Dan wegen ze dat en dat bepaalt de prijs. De mijne woog 11.1 ounces. HEERLIJK maar niet goed voor de lijn natuurlijk. Nadien gingen we shoppen in een heel grote mall. Op zaterdag was het dan state en gingen we naar een heeeeeel grote school. De school had zelfs straatnamen voor de gangen :p. Ik ging dus naar zoveel mogelijk 'optredens' kijken. Vooral IDA (improvised duet acting). Dat wil zeggen dat 2 mensen 3 kaarten trekken met 2 personages op, een locatie en een situatie en dan krijgen ze denk ik een half uur om een 'toneeltje' voor te bereiden van max 7 min. Er waren 2 duo's van onze school die daaraan deelnamen en Christina en Cameron haalden het zelfs tot de finale en behaalden een welverdiende 2de plaats (met amper 1 punt verschil met degenen die 1ste stonden). Hun laatste toneelstuk was echt bangelijk goed!!!! Ik heb denk ik nog nooit zo hard moeten lachen met een toneeltje :D. Dat nam toch bijna een hele dag in beslag, we moesten om 5u45 opstaan en toen het gedaan was, was het al bijna tijd voor avondeten. 's Avonds bezochten we nog een reusachtige boekenwinkel en dan gingen we naar Olive Garden, een Italiaans restaurant. Amai die hadden echt heel lekker eten. Ik at echt veeeeeeeeeeeeeeeel. Nadien wilden we gaan zwemmen, maar het zwembad was juist gesloten, het was ondertussen al 10uur. We babbelden dan nog wat en om 11u30 stuurden ze ons naar onze kamer. De volgende dag moesten we om 9uur vertrekken. Dat was een van de beste weekends denk ik die ik hier heb gespendeerd! 
Even iets anders: gisteren had ik mijn laatste dag school. We hadden een papier gekregen dat elke leerkracht moet tekenen. Ze tekenen alleen als je alles hebt afgewerkt van taken en toetsen en alles je alle boeken hebt ingeleverd van die klas. Als alle leerkrachten getekend hebben, en ook de bibliothecaris van de school en iemand van het secretariaat die uw locker controleert en dan nog iemand van het secretariaat voor lunch e.d. en alle coaches van alle activiteiten, ben je uitgecheckt. Dat duurde mij nogal lang die dag. De meesten waren voor lunch al lang weg. Maar ik had nog een toets, een examen en een klasexamen te doen. Het duurde dus een tijdje voor ik gedaan had, maar om 2uur was ik helemaal klaar. Gedaan met school. Ik moet toegeven dat er wel wat traantjes waren. Nadien hadden we nog een repetitie voor graduation. Dat is op zondag. Ben benieuwd hoe dat gaat zijn, maar ik zie er wel naar uit. 
Nog een laatste dingetje: dinsdag hadden we awards night, dan de laatste keer trekking voor de iPads en tv voor het gordelprogramma dat mijn gastvader organiseert (en ik won verrassend genoeg 1 vn de 3 iPads :o jeeeej haha) en dan 's avonds overliepen ze nog alle beurzen die uitgereikt zijn aan seniors en dan was het pops concert. Dat was echt bangelijk goed. We deden de voice na en dat was dus vooral met solo's, maar ik had 2 liedjes met het koor. Het eerste was Living on a prayer van bon jovi en het tweede een medley van de bekendste liedjes van Bruno Mars. 
Ook na dat concert moest ik wenen. Ik denk dat ik toen echt besefte dat ik niet veel dagen meer over heb hier. En eerlijk gezegd wil ik hier nog niet weg...
Maar ja aan alles komt een einde, dus ook aan dit avontuur...
Marie heeft haar speech over 'uitwisselingsstudenten' gegeven en eindigde met een heel goed citaat van Dr. Seuss:
Don't cry because it's over, smile because it happened.
En dat ga ik proberen te doen!
Oh en sorry als ik fouten heb in de tekst, ik moet toegeven dat ik soms lang moet nadenken over Nederlandse woorden en zinsconstructies en grammatica enzo...